čtvrtek 25. prosince 2014

Štědrý den..

..jsme měli trávit společně s mými rodiči a manželovým bratrem u nás. Vánoce jsou od malička mým oblíbeným svátkem, mám ráda pohádky, pečení cukroví, nakupování dárků, vůni svařáku, kapra ve vaně, strojení stromečku, koledy, vánoční zvyky, prostě vše co k tomu patří. A jak říká můj manžel, očekávání od vánoc se s přibývajícími roky mění. Jako dítě se člověk nejvíce těší na dárky a prázdniny, v dospělosti je nejcennější když je může strávit se svými blízkými, jsou pohodové, radostné a s dobrým jídlem. O to více mě mrzela na štědrý den zpráva, že rodiče kvůli taťkovým bolavým zádům nemůžou přijet. Zdraví a nemoc jsou jedny z malá věcí, které si člověk nevybírá a ne vždy je vše tak, jak si přejeme. Štědrý večer jsme tedy strávili úplně jinak, než jak jsem si plánovala. Večeří ve třech a následným romantickým večerem ve dvou. A dnes jsme si jako náhradu udělali namísto společné večeře sváteční oběd u rodičů i s mým bratrem a jeho přítelkyní, kdy nechybělo lití olova, pouštění lodiček nebo krájení jablka. Nakonec to pro nás byly netradiční vánoce, ale i tak jsme si je užili.
 
Ráda bych proto popřála všem do nového roku hlavně zdraví, s tím ostatním se člověk může poprat sám a udělat vše proto, aby byl šťastný a spokojený. Mějte kolem sebe lidi, kteří vás mají rádi a lásku jim vracejte, protože ty nejdůležitější věci v našich životech nejsou věci...
 
Krásné svátky.  A.
 
 

 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Naprosto dokonalý fotky s pejskem. A obdivuju ty nádherně zabalený dárečky. Užij si to činčání, pak bude dítě, samý nevzhledný tvary a obří krabice, všude brajgl:-D. Letos jsem na to rezignovala. Ale s dětma je to úplně nepopsatelný! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci díky a moc se na to těším, věřím, že s dětmi získají vánoce úplně nový rozměr.. Takhle si to zatím užívám jiným způsobem ;-)

      Vymazat
  2. Takovou vánoční romantiku ve dvou v uklizeném obýváku bych také jeden vánoční svátek uvítala :) Ale u nás to bylo jako u Lucie, hračky po celém domě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíte a já bych ty hračky bordel a křik hned brala ;-) Snad se taky brzy dočkáme..

      Vymazat