úterý 27. října 2015

Příspěvek s pořadovým číslem 100

Před dvěma lety a jedním měsícem přesně :-) jsem zakládala svůj blog hlavně s tím, že na něm budu sdílet fotky ze šicích projektů a tvoření jako inspiraci pro švadlenky z klubu Bellet o kterém jsem psala v příspěvku tady..  Postupem času jsem ale začala přidávat spíše příspěvky o dekoracích, DIY projektech, mém životě, inspiracích a všem možném.. A protože se obsah mých stránek postupem času změnil a příspěvků bylo už tolik, že tento je jubilejním stým, dala jsem mu malý dárek v podobě nového jména. Původní název nanarucnisiti.blogspot.com jsem přejmenovala na livingnana.blogspot.com. Myslím, že současné podobě a obsahu blogu sedí víc ;-)
 
Snad vás tím moc nezmatu a nepřijdu o své čtenáře.. Jsem moc ráda, že věnujete kousek svého času k nahlédnutí, přečtení, nebo i zanechání vzkazů, ze kterých mám vždycky velkou radost. DĚKUJI! Jste mi inspirací k dalším článkům ;-)
 
Tady pár fotek květinových krásek u nás z posledních týdnů..
 

Růžové osvěžení v obýváku..
 


Brambořík byl oblíbenou kytkou mojí babičky..
 

Tuhle jsem dostala ještě v létě ke svátku od jedné moc milé kamarádky..
 
Užijte si zítřejší svátek, my vyrážíme s Timem na intenzivní kurz agility, což bude vypadat asi takto: Tim ve svém živlu. Já uřícená, uběhaná, večer mrtvá. Lektorka ukáže co umí - Tim je jako neřízená střela.  :-)
 
Mějte se krásně.
A. 

neděle 11. října 2015

Rekonstrukce na podzim

Léto je za námi (bohužel) a já doufám, že s podzimními dny a brzkou tmou budu mít více času i na blog.. Dnes malé ohlédnutí za letošním létem na zahradě a terase. Dalo by se říct, že jsme jako šneci, kteří na jaře vylezou z ulity (u nás z domu), celé léto stráví venku a na zimu zase zalezou :-)
 
I teď když už je chladněji a dny se krátí, jsme pořád na zahradě. Rozhodli jsme se udělat novou dlažbu před a kolem domu a nové záhony. Chytře před začátkem zimy, kdy jsou všichni zedníci zamluvení, nikdo nemá čas a hrozí déšť :-) Manžel se do toho tedy pustil sám s kamarády a v současné době máme kolem domu půlmetrový příkop, přes vrstvy prachu na oknech z domu není vidět a o špinavém psovi ani nemluvím.. Já jsem si aktivně již nakoupila část rostlin a stromů do nových záhonů takže na zahradě to teď vypadá jako v zahradnictví a já se modlím, aby nezačalo mrznout.. Pevně ale věřím, že do zimy vše stihneme a na Vánoce to bude i venku před domem krásné ;-)

Jako novou dlažbu jsme nakonec zvolili tuto Suprema Kombi od Semmerlocku. 

 
A aby toho nebylo málo, vzali jsme to i s rekonstrukcí terasy.. Takže pryč se se starým vínem, pergolou, dlažbou.. Tu nahradíme dřevem – sibiřským modřínem. Tady už tak optimistická nejsem, protože manžel ji chce udělat sám.. Ale snad se také do zimy dočkám. ;-)
Takhle to u nás na terase vypadalo přes léto..
 



 
 
A takhle je to teď :-)


 
Také jste se před zimou pustili do nějaké rekonstrukce? 
 
Užívejte si podzimní dny..
 
A.