úterý 10. května 2016

Patchworková deka pro manžela..

Už před dlooouhou dobou jsem slibovala článek o dece pro manžela ( kuk ). A musím říct, že jsem ji šila asi stejně dlouho, jako mi trvalo napsat tento článek :-) Znáte to, kovářova kobyla..

Ke svátku jsem mu dala látky s tím, že mu z nich ušiju "televizní" deku. Vybrat kolekci látek, která by nebyla vyloženě ženská, květinová nebo dětská a ještě se barevně hodila do obývacího pokoje, dalo docela zabrat. Nakonec jsem zvolila kolekci Mineral forest od Makover. Koupit ji můžete tady. V dece je vatelínová výplň a spodní strana je z béžové americké bavlny.

Šila jsem ji metodou quilt as you go. Tu jsem použila poprvé a je super pro všechny, kteří chtějí ušít velkou deku a mají stejně jako já základní šicí stroj s krátkým ramenem, pod kterým se s množstvím materiálu pracuje špatně a prošívání deky je obtížné.. Na internetu najdete spoustu návodů a videí o této technice. V podstatě jde o to, že ušijete jednotlivé díly i se spodní stranou a následně je sešíváte k sobě (já sešívala po řadách).





Určitě vyzkoušejte, tato metoda je vhodná i pro začínající švadlenky, které se chtějí pustit to vlastní deky ;-)
 
Mějte krásný slunečný den.
A.

úterý 3. května 2016

Svatební oznámení na přání

Před časem mě kontaktovala jedna slečna, zda bych jí nevyrobila svatební oznámení.. Slovo dalo slovo a nakonec z toho vznikla tato oznámení s kapsou na CD, na které chtějí snoubenci nahrát své písničky. Znění textu si nevěsta napíše sama ručně (moje písmo není totiž ani trochu ozdobné ;-)
Snad jim přinesou štěstí a jejich svatební den bude nezapomenutelný a podle jejich představ..
 
 
 
Hezký den a děkuji za návštěvu.
A.