neděle 20. prosince 2015

DIY patchworková koule

Tyto krásné koule jsem dostala jako vánoční dárek od kamarádky a udělala mi jimi velkou radost.  K jejich výrobě potřebujete jen mašle, špendlíky, polystyrenovou kouli a volný večer :-) Ty pro mě jsou celé bílé, ale barevně i vzorově se můžete vyřádit.. Hezký návod najdete třeba tady.
Pokud tedy chcete své blízké obdarovat vlastnoručním dárkem, nebo si ozdobit stromeček originálními ozdobami, s chutí do toho ;-)
 

 
 
Užijte si poslední adventní neděli..
A.
 

neděle 6. prosince 2015

Bronzová neděle..

Máme tu druhou adventní neděli a jako ve většině domácností i u nás dnes hořely dvě svíčky.. Nemáme klasický věnec z větviček. Už loni jsem pokukovala po skleněných boxech (které mimochodem najdete snad v každém severském interiéru i na mnoha fotkách na pinterestu), dokonce jsem si i jeden malý objednala. Byl od House Doctor, bronzový a hned jsem ho obratem poslala dodavateli zpět.. Kvalita mě hrozně zklamala, s patinou jsem počítala, ale v tomto případě to vůbec nebylo hezké a připomínalo to spíš rez..
 
O to větší radost jsem měla, když jsem na stránkách internetového obchůdku Ifantazie objevila tento nádherný box. Nejen že je na boxy tohoto typu nezvykle bílý, má i neobvyklý rozměr 20x20x10cm, což mi přijde na dekorování uvnitř ideální.. A hlavně ho užijete po celý rok, není to jen sezónní záležitost.. Na jaře mu to bude slušet třeba s pírky a barvenými vajíčky, v létě se sušenou levandulí a jinými květy, na podzim se šiškami a šípky.. Záleží jen na vás. Je od dánské značky Det Gample Apotek, jejíž další vánoční dekorace najdete tady. Pokud tedy ještě hledáte nějaký krásný doplněk pro Váš domov, nebo dárek pro někoho z rodiny, určitě se podívejte. Nebo navštivte jejich kamenný krámek v Hradci Králové či Praze kuk, ze kterého s prázdnou určitě neodejdete :-)
 




 
 

Děkuji za návštěvu, užijte si krásný adventní večer i vánoční přípravy..
A.

úterý 1. prosince 2015

DIY Adventní strom

Tak jako každý rok jsem i letos vyráběla adventní kalendář pro mého manžela (dokud nejsou děti, rozmazluji jeho ;-) Inspiraci jsem letos našla na pinterestu. K jeho výrobě vám stačí prkýnka, různých velikostí, šířek, délek, co doma najdete. Já jsem je přetřela na bílo, i hlavičky hřebíčků, ale záleží jen na vás, jakou barevnou variantu a velikost zvolíte.
Můžete ho použít i následující roky, stačí použít jiný obal na dárky (krabičky od sirek, látkové pytlíčky) a hned bude vypadat úplně jinak.. A po snězení všech pamlsků vám zůstane hezká vánoční dekorace na zdi.

 
 
 
Krásný začátek prosince.
A.