středa 29. dubna 2015

Polštářová mánie

Moc se mi líbí, jak taková malá změna jako výměna polštářů dokáže úplně změnit interiér.. Polštář je tedy nejen praktická věc, ale má svou velkou úlohu i  jako dekorace. Dodávají pokoji pocit útulnosti.. Já jich mám v obýváku několik, ráda se s nimi obklopuji při sledování televize. Občas si nějaký potah ušiju nebo koupím. Ikea, F&F tesco, Kik, ale v současné době za mě vede ve výběru polštářů HM home.  Koupila jsem si jich postupně už několik  a všechny ve slevě (přímo na prodejně v Myslbekově pasáži). A protože se do Prahy dostanu jen málokdy, jsem moc ráda, že HM otevřelo internetový prodej. Zimní kožešinové a jeden s jelenem jsem již před časem vyměnila za více jarní, všechny ve světlých odstínech..
Stůl mi zdobí svícny od Tine K Home a živé kytky spolu s letošní první pivoňkou..
Jak jste na tom vy s polštáři, taky pro ně máte slabost?


Z prava: polštář ikea jsem oživila našitím flitrového prýmku, další tři jsou z HM home







Jedna alstroemeria a co nadělá parády v kuchyni.. vázička HM home


Krásný večer.
A.

pondělí 27. dubna 2015

Dovolená v Itálii..

..byla opravdu nádherná. Strávili jsme týden u jezera Lago di Garda a už chápu, proč manžel o tomto místě vždy tak básnil.. Pro aktivní lidi je to ráj na zemi. Najdete zde nepřeberné množství sportovního vyžití: windsurfing, jachting, spousty tras pro kola horská i silniční, horolezení, ferraty, potápění a to jsou jen některé z nich. My jsme jeli na Gardu na tenisový kemp s partou lidí a trenérem, zdokonalit naše tenisové znalosti. U mě jako začátečníka toho bylo opravdu hodně co učit :-) Odpolední program jsme trávili každý podle svého. My jsme s manželem na kolech navštívili jezera Lago di Tenno a Lago di Ledro, jednoduchou ale krásnou ferratou via Colodri jsme se z vesničky Arco dostali ke stejnojmennému hradu (pro manžela to byla první ferrata, jsem moc ráda, že se mu to líbilo a doufám, že spolu podnikneme v budoucnu i další :-). Odpočinkovým výletem byla cesta lodí z Limone do Malcezine (opravdu krásné historické městečko) a odtud lanovkou na horu Monte Baldo odkud byly krásné výhledy na celé jezero. Procházky po místních krásných městečkách a romantických uličkách s typickou jižanskou atmosférou byly taky úžasné..
Počasí nám celý týden přálo a o místním jídle ani nemluvím, italskou kuchyni miluji a zmrzlina je nejlepší na světě..
Určitě se sem brzy vrátíme (týden je zde málo) a pokud jste kouzlu tohoto místa ještě nepropadli a budete mít tu možnost, určitě ho jednou také navštivte..
Krásný večer všem.
A.