středa 25. března 2015

Jarní dekorování..

Velikonoce se blíží rychlými kroky a tak jsem trošku dekorovala náš domov. Nevím jak vy, ale já mám od mala velikonoce ráda, i když trochu bolí ;-) Vzhledem k tomu že rodiče pocházejí oba ze Slovenska, kromě pomlázky jsme šly podle slovenských tradic s mamkou každý rok i pod studenou sprchu.. A vždycky u toho byla velká sranda. Teď už žiji s manželem a ten naštěstí tento zvyk od taťky nepřevzal a ráno mě budí "jen" spletenými proutky. Pak následuje pořádná snídaně s mazancem, vajíčky a uzeným. Baví mě i zdobení vajec, většinou děláme klasická s bylinkami barvená v cibulových slupkách anebo barvená voskem.
Na stůl jsem si tento rok vyrobila dekoraci z břečťanu a buksusu, připevněného zahradním drátkem na slaměný věneček a ozdobený pírky.
Jak slavíte velikonoční svátky vy? Jakou jste letos zvolili výzdobu?




Jarní kytičky už jsou za oknem i před ním..


Trocha velikonočního "kýče" nesmí chybět ;-)


Krásný večer.
A.

středa 11. března 2015

Roční období..

Poslední dobou jsem moc nepřispívala, poslední víkendy jsme trávili na horách a užívali si ještě zimy a sněhu. Mám ráda zimu stejně jako jaro, léto i podzim. Jsem vděčná, že žiji v klimatickém pásmu, kde se roční období střídají a my můžeme vidět nejen krásné proměny přírody, ale užívat si i všech sportů, které se díky počasí nabízejí, obměn šatníků z plavek a žabek až po sněhule a kabáty a těšení se vždy na to nadcházející, jako právě teď na jaro :-) Tento víkend už jaro připomínalo a tak jsem ho přivedla trochu i domů..

Na Seči

Praděd






Jaké je vaše oblíbené roční období?
Krásný večer.
A.







neděle 8. března 2015

Kousek Tiny doma

V minulých příspěvcích jsem psala o tom, jak moc se mi líbí doplňky a výrobky od Tine K Home. Už mám doma dva Facet svícny, malý květináč a nedávno se moje sbírka rozrostla o keramickou misku. Je krásná jen tak sama, díky kresbě, ale sluší jí to i s ovocem.










Všem ženám přeji krásný svátek, udělejte si čas i pro sebe a dělejte věci, které vás baví a dělají šťastnými ;-)


A.