neděle 30. listopadu 2014

Advent..

Vánoční svátky od dětství miluji, pečení cukroví, zdobení celého domova, vůně stromečku, pohádky, rodinné návštěvy.. Dárky nakupuji v předstihu a často na internetu, abych se vyhnula tlačenicím v obchodem a nezkazila si tak vánoční atmosféru. Dnešní den jsem si užila dekorováním domu, pálením svíček, zaděláním těsta na linecké (do vánoc bude určitě ještě jedna dávka..) a popíjením svařáku..
 
 
Naše letošní vánoce budou jako již několik let bílo-hnědé, ale doplněné o měděný odstín..
Svícen jsem vyrobila podle vzoru od Tine K Home, zítra škrtnu první datum a k vánocům bude zase o den blíž ;-)



 
DIY kubus jsem použila jako adventní, papírové stromečky jsem poprvé uviděla u Martiny z Myoneway, na internetu najdete návod tady.
 
 
A jak jste si užili neděli vy?
Krásný adventní večer.
A.
 
 

neděle 23. listopadu 2014

DIY svícen Kubus

Designové svícny od Mogense Lassena jsou ikonou a krásným doplňkem interiéru. K dostání jsou už i u nás, ale cena je podle mého názoru přinejmenším nadsazená (lépe řečeno astronomická téměř tři a půl tisíce korun!). A protože mám šikovného manžela, stačilo odpoledne a kubus á la Lassen mám v obýváku na stole :-) Originál to není, ale mám z něj radost stejnou, ne-li větší.. Určitě k němu přibude minimálně jeden kamarád.. Zkuste je také, stačí laťové tyčky, na svíčky jsme použili sprchovou trubku a přestříkali černým lakem..

Takhle vypadají originály:

 
A tady náš výtvor:


Krásný večer. A.


sobota 22. listopadu 2014

Skleněný box

Moc se mi líbí skleněné boxy, s kterými se letos jakoby roztrhl pytel :-) Mají celoroční využití a nabízejí množství variací k dekorování.. Nejčastěji jsou k vidění jako kostky se čtyřmi svíčkami, vyrábí je např. House Doctor, IB Laursen. Já jsem si koupila tvarově netradiční v Drážďanech a zdobí ho podzimní drobnosti z lesa.
 


Živé šípky už opadaly, ale ty umělé taky nevypadají špatně, co říkáte?
 
A.

pondělí 17. listopadu 2014

DIY mistička

Moc se mi líbí misky od již zmíněné Tine K Home. Koupila jsem si tedy bílou porcelánovou mini mističku a pomocí fixu na porcelán ji ozdobila. S fixem se krásně pracuje, po nanesení se nechá 4 hodiny zaschnout a poté se ještě nechá vypálit v troubě, aby vydržel i myčku..
 
Takhle vypadají originály:

A tady už můj pokus :-)


 
Díky za návštěvu..
A. 

sobota 8. listopadu 2014

Nástěnka..

Tak už i náš dům dostihla "tabulománie" :-) Na vzkazy, úkoly, nákupní seznamy.. Obrázek domečků najdete zdarma ke stažení zde http://mamaisonblanche.blogspot.cz/2014/09/plakat-ke-stazeni-free-download-poster.html
 

 



 
A.


Sobotní pečení a tvoření..

Dejte přede mě čokoládu a bábovku a já zvolím to druhé.. Od mala mám ráda buchty, koláče, bábovky, bublaniny, cokoliv pečené - i když na to nevypadám :-) Pečení z kynutého těsta se vyhýbám, ale protože jsem dostala chuť ne klasické české buchty a bohužel už není žádná babička, která by je upekla, pustila jsem se do nich sama.. A musím neskromně uznat, že se povedly. Ještě to bude pár neděl trvat, než budou jako ty od babičky, ale trvalo jen 15 minut a bylo po nich.. ;-) Nejraději mám ty povidlové a s mlékem.. Níže přikládám jednoduchý recept.
 



Malá mlékovka je od Madam Stolz..

 
Suroviny:
500 g polohrubé mouky
75 g krupicového cukru
2 žloutky
250 ml mléka
25 g droždí
75 g rozehřátého másla + na potření buchet
špetka soli
 
Nejprve zadělejte kvásek. Mouku vsypte do mísy, udělejte důlek, nalijte trochu vlažného mléka, přidejte nadrobené droždí, lžíci cukru a nechte cca 15 minut odležet. Poté přidejte všechny zbylé ingredience, zadělejte hladké těsto a pod čistou utěrkou nechte alespoň hodinu kynout (těsto musí alespoň zdvojnásobit svůj objem).
Vykynuté těsto vyválejte na 1,5 cm silný plát, rádélkem nakrájejte čtverce, které naplňte dle libosti. Vytvarujte buchty, které ze všech stran pomažte rozehřátým máslem, vyskládejte na pekáč a pečte na 180 stupňů cca 35 minut dokud nezezlátnou. Posypte cukrem a dobrou chuť.. 

 
Přeji krásný podzimní den.
A.
 


pondělí 3. listopadu 2014

Sloní slečna

Pro kamarádky holčičku jsem ušila paní slonici :-) Bohužel zachytit ji za světla jsem nestihla, tak alespoň takhle..
 


 

Domov a styl..

Zastávám teorii, že krásné věci nemusí být drahé. Polovinu mého šatníku tvoří věci ze second handů, druhou polovinu oblečení a boty z výprodejů a pár vlastnoručně šitých kousků. Stejnou teorii praktikuji i na domácnost. Originály známých designérů jsou krásné, ale většinou i cena je nadsazená a mnohdy se stačí inspirovat, věnovat trochu času a vyrobit si podle vzoru vlastní výrobek nebo jiný poupravit dle své fantazie.
O víkendu jsem navštívila obchod s bytovými doplňky v Pardubicích Domov a styl. Když máte štěstí, dají se tam najít krásné doplňky za bezkonkurenční ceny. Udělala jsem si radost kroucenou mísou na ovoce 89,- a stříbrným talířkem 9,-Kč! :-) , který je podobný těm od Madam Stolz.. Černá kovová mistička je z Jysku 30,-. Tyhle nákupy ve stylu za málo peněz hodně muziky mám nejraději ;-)
 


 
 
Krásný den, A.