středa 29. října 2014

Nákupy v Drážďanech..

O prodlouženém víkendu jsme byli s manželem v Drážďanech, musela jsem využít možnosti a zajít do úžasného obchodu s bytovými doplňky Depot. Ještě že tento obchod není u nás, asi bych tam čas od času nechala výplatu :-) Nabízejí spoustu krásných věcí, které u nás často koupíte jen přes eshopy a oproti našemu sortimentu je i levnější.. Posuďte sami..
 Svícny ve slevě 2 Eura (za všechny ;-)
 

 
 
Sada dochucovadel 4 Eura
 
Více fotek zase příště..
A.

DIY tác dle Tine K home

Další návrhářkou bytových doplňků která mě nadchla je Tine K home http://www.tinekhome.com/ . Má nádherné ručně zdobené nádobí, polštáře, svícny.. Bohužel i ceny tomu odpovídají a tak jsem se nechala alespoň inspirovat jejím vzorem a vyrobila si tác sama. Použila jsem starý plastový podnos, který jsem přestříkala bílou barvou a poté nakreslila nesmazatelným fixem vzor. A líbil se mi natolik, že jsem ve stejném duchu předělala i malý podnos na čaj..

Originál od Tine K
 
     


 
A hotovo :-)









pátek 24. října 2014

Na mlsání..

V Kik jsem natrefila na úžasnou skleněnou dózu, která je jako dělaná na mlsání u telky (cena byla neméně skvělá 159,-).. Krásně by se dala nadekorovat krajkovou mašlí pro vintage styl, černo-bílou washi páskou pro milovnice nordic.. Já jsem ji nijak nepřikrášlila, takhle se k nám hodí asi nejvíce.. Vánoční cukroví v ní snad vydrží déle, než jen pár hodin jako teď sušené ovoce :-)



Hezký večer,
A.

sobota 18. října 2014

Úžasná Madam Stolz

Madam Stolz http://www.madamstoltz.dk/ je podle toho, co jsem se za poslední dobu dozvěděla, jednou z ikon severského designu a i mě okouzlila svou jednoduchostí, (ne)barevností a nádhernými svícny..

Košík Copper
 



Miska Geometry

 
Pro inspiraci od MS:

 
A.


Útěk od šití k dekorování..

Dlouho jsem nepřispívala, ale nebylo to tím, že bych nic nevyráběla, nepřemísťovala nebo jinak nekutila (to bych ani nebyla já :-) Šití jsem ale poslední měsíce vyměnila za brouzdání internetem po stránkách s bytovými doplňky ( úžasné jsou třeba http://www.nordicday.cz/  http://www.bellarose.cz/ ), DIY výrobky, krásnými blogy jako má třeba Martina z my0neway a nejen ty mi byly inspirací k malým změnám v našem domě a vlastnímu tvoření. Budu moc ráda, když sama někoho třeba přiměji k tvorbě a podělím se s vámi o mé radosti.

Polička v obýváku před (obrázky jsou také DIY, foto manžel):
 
 
Po:

Tahle úžasná světýlka jsem koupila v Kik. Jsou na baterky a stojí jen 79,- kč. Jelínek je památka z nedávného výletu Drážďan s kamarádkami.

Návod na papírové vázičky jsem našla tady http://ohhappyday.com/2012/11/faceted-vase-diy-free-template/ hrozně jednoduché a moc krásné..

Vážka je vytištěná z internetu..

I já jsem propadla kouzlu domečků a tak jsem zaúkolovala manžela :-) Jsou z plotových prken.

Vázička je památka ze svatební tabule, pírko internet a litinový stojánek na svíčku od Broste. 
 
Děkuji za shlédnutí..
A.